SAy:n 20v juhlanäyttely, Totta ja Tarua

Akvarellitaiteen suurnäyttely yhdistyksen 20 vuoden juhlistamiseksi järjestetään Helsingin Kaapelitehtaan Puristamossa 9.-27.4.2018. Näyttelyyn on tarjonnut teoksiaan 175 taiteilijaa eri puolilta Suomea. Näyttelyn suojelijana on taidekriitikko, toimittaja Otso Kantokorpi ja juryttäjänä on toiminut taidemaalari Paavo Paunu.

Yhdistys on kutsunut mukaan pohjoismaisen Nordiska Akvarellsällskapet NAS:in sekä Virosta Eesti Akvarellistide Ühendus  -taiteilijaseurat.  Vierailijoiden teoksia tulee esille runsaat kaksikymmentä.

Valtakunnallisessa Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksessä on lähes 700 jäsentä. Vuosinäyttelyiden lisäksi SAy tarjoaa mahdollisuuden osallistua kansainvälisiin näyttelyihin. Kymmeniä kaikille avoimia kursseja ja koulutusta järjestetään jatkuvasti. Suurella maalaustapahtumalla 10.7. rohkaistaan kaikkia vesivärimaalauksesta kiinnostuneita eri puolilla Suomea osallistumaan yhteisiin maalaushetkiin.

Totta ja tarua on avoinna 9.-27.4.  ma-pe  klo 12-18, la-su klo 12-16 Puristamossa, Tallberginkatu 1C, 00180 Helsinki. Vapaa pääsy.

TOTTA JA TARUA -teosluettelo

LATAA ja TALLENNA tästä linkistä juhlanäyttelyn teosluettelo teoskuvineen (pdf)
(Maksuttoman Adobe Reader -ohjelman voi ladata tästä linkistä)

SAy kiittää lämpimästi kaikkia juhlanäyttelyn jurytukseen teoksillaan osallistuneita ja onnittelee valittuja. Kuten juryttäjä, taidemaalari Paavo Paunu totesikin, teoksia tuli paljon ja monia hyviä teoksia piti myös jättää näyttelystä pois, koska tila oli rajattu. Tämä kertoo suomalaisen akvarellin korkeasta tasosta. Voimme olla siis kaikki erityisen ylpeitä!

Jyrytykseen osallistui: 187 taiteilijaa ja 445 teosta
Näyttelyyn valittiin: 93 taiteilijaa ja 133 teosta

Suomen NAS edustajat (5) valitsi Pive Toivonen.
Tanska, Ruotsi, Islanti ja Viro pitivät omat jurytyksensä kukin omalla tavallaan. Norja ei osallistunut.

Näyttelyyn valitut:
Yaroshik, Victoria, NAS Suomi
Änkö, Heli, NAS Suomi

Utställning: Sanning & Saga – Helsingfors Finland
Akvarellkonstförening i Finland fyller 20 år i 2018 och firar sitt jubileum med en jubileumsutställning ”Sanning och Saga” på Kabelfabriken i Helsingfors i samarbete med Nordiska Akvarellsällskapet och Eesti Akvarellistide Ühendus. Konstäre från Norden och från Estland deltar i utställningen tilsammans med konstnäre från Akvarellkonstföreningen i Finland.
Exhibition: Reality and Fantasy Helsinki Finland

The Finnish Watercolour Society celebrates its 20th anniversary in 2018.
The event will be marked by the exhibition Reality and Fantasy in cooperation with the Nordic Watercolour Society and the Estonian Watercolour Society. Artists from these two societies will participate in the exhibition alongside artists from the Finnish Watercolour Society.

SAy:n näyttelytoimikunta
Kristiina Kostia, näyttelytoimikunnan pj, kristiinart@kostia.com

(klikkaa kuvia suuremmiksi)

Totta ja tarua -julisteTotta ja Tarua, 20-vuotisjuhlanäyttly, ripustus, juryttaja Paavo Paunu, 2018, kuvaaja Anu Pynnönen Totta ja Tarua, 20-vuotisjuhlanäyttly, ripustus, 2018, kuvaaja Anu Pynnönen20-vuotisjuhlakokous (kevät) 2018, kuvaaja Piela Auvinen 20-vuotisjuhlakokous (kevät) 2018, hallituksen jäsen Ulf nyman ja puheenjohtaja Satu Kiuru, kuvaaja Piela Auvinen Totta ja Tarua, 20-vuotisjuhlanäyttely, Presidentti Tarja Halonen puolisoineen, avajaiset, 2018, kuvaaja Anu Pynnönen Totta ja Tarua, 20-vuotisjuhlanäyttely, avajaiset, 2018, kuvaaja Anu Pynnönen Totta ja Tarua, 20-vuotisjuhlanäyttely, avajaisohjelmaa, 2018, kuvaaja Anu Pynnönen Totta ja Tarua, 20-vuotisjuhlanäyttly, avajaistarjoilu, 2018, kuvaaja Anu Pynnönen