Pages Navigation Menu

Utställningar

Information om föreningens kommande och pågående utställningar meddelas här.

Om du vill göra reklam om dina egna eller dina vänners utställningar, vänligen använd tiedottaja.say@gmail.com.


 

Syyskokouksen 2017 jälkeen SAy:n hallitus päätti resursseja uudelleen punnittuaan, että Savonlinnan näyttely peruutetaan tai siirretään myöhemmäksi. Syynä sekä taloudelliset että aikatauluun liittyvät kysymykset. Hallitus tekee parhaansa toteuttaakseen näyttelyn tulevaisuudessa.


 

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto (SKjL) järjestää 80-vuotisjuhlavuonnaan Juhlat/Bileet/Party/Fest/Hïeje -kuvataidefestivaalin Joensuussa 27.9.- 25.11.2018. Kuvataidefestivaalin ytimenä on 2 kuukautta kestävä nykytaiteen katselmus Joensuun taidemuseossa, Taidekeskus Ahjossa ja Galleria Kohinassa. Lisäksi festivaalin aikana järjestetään runsaasti monipuolista kuvataiteeseen liittyvää ohjelmaa – seminaareja, työpajoja ja tapahtumia niin ammattilaisille, harrastajille kuin myös kaikille muille kiinnostuneille. Tule mukaan bilettämään — kuvataide kuuluu kaikille!

SKjL:n vuosittain järjestämät valtakunnalliset näyttelyt on perinteisesti suunnattu ammattikuvataiteilijoille ja kuvataiteen korkeakouluopiskelijoille. Näin tänäkin vuonna, mutta sen lisäksi nyt juhlavuonnaan SKjL järjestää kaikille avoimen akvarellitaiteen digitaalisen näyttelyn JUHLAT/BILEET/PARTY/FEST/HIËJE -kuvataidefestivaalin yhteydessä Joensuussa 27.9.-25.11.2018. Teokset esitetään non-stop videoprojisointina kuvataidefestivaalin yhteydessä Taidekeskus Ahjossa.

KUTSU
Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto (SKjL) yhdessä Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen (SAy) kanssa kutsuu kaikkia Suomen akvarellisteja (ammattilainen/harrastaja) osallistumaan digitaaliseen taidenäyttelyyn SKjL:n JUHLAT/BILEET/PARTY/FEST/HIËJE -kuvataidefestivaalin yhteydessä Joensuussa 27.9.-25.11.2018. Teokset esitetään non-stop videoprojisointina festivaalin yhteydessä Taidekeskus Ahjossa.

OHJEET (kaikki alla olevat kriteerit täyttävät teokset pääsevät näyttelyyn)
– teema: JUHLAT/ BILEET/PARTY/FEST/HIËJE
– 1 teoskuva per tekijä
– tekniikka: akvarelli
– teostiedot: tekijä, teoksen nimi, vuosi ( + mahdollisesti yhdistys, jota edustaa lyhenteenä).
– kuvatiedostot nimeäminen: Teostiedot suoraan kuvatiedoston nimeksi, muodossa: Etunimi_Sukunimi__teoksen nimi_vuosi.jpg
– kuvan resoluutio noin 1920 x 1080 pikseliä (eli sivujen suhde 16:9), tiedostomuoto .jpg ja tiedoston koko 1-2 Mt. Ei liian suuria tai pieniä tiedostoja.
– kuvan suunta: vaaka
– kuvat teoksesta ilman taustaa, kehyksiä tms. eli tiukalla rajauksella
– kuvien lähetysosoite: tiedottaja.say@gmail.com
– deadline: 14.9.2018

LISÄTIETOA
Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto ry, Mannerheimintie 19 b, 00250 Helsinki
Puhelinnumero 050 5954974, Sähköposti info@skjl.fi, www.skjl.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Lehdistötiedote

HARJAVALLAN AKVARELLIBIENNAALI 2018 – VÄRIEN MATKASSA

31.7.–30.9.2018 Emil Cedercreutzin museossa

Tiistaina 31.7.2018 Harjavallassa Emil Cedercreutzin museossa yleisölle avautuu museon kesäkauden näyttely Harjavallan Akvarellibiennaali 2018 – Värien matkassa. Näyttely tuo yleisön nähtäville monipuolisen kokonaisuuden suomalaista akvarellitaidetta useilta eri taiteilijoilta. Nyt kolmatta kertaa järjestettävä Harjavallan Akvarellibiennaali jatkaa Emil Cedercreutzin museon näyttelytoiminnalle perinteistä akvarellitaiteen esittelyä näyttelyllä, jonka teemana tänä vuonna on Värien matkassa. Näyttelyn taiteellisena johtajana ja juryttäjänä toimii Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen pyynnöstä taidemaalari, TaM Tatsuo Hoshika.

Harjavallan Akvarellibiennaali 2018 – Värien matkassa -näyttely on Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen, Sataopiston, Harjavallan Seudun Taideseuran ja Emil Cedercreutzin museon yhteistyönä syntynyt kokonaisuus. Näyttelyssä esillä on Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen ja Sataopiston vuosittain Harjavallassa järjestämillä akvarellikursseilla syntyneitä teoksia vuosilta 2017 ja 2018. Valtakunnallisille kursseille osallistujat ovat kuvataiteen ammattilaisia ja harrastajia eri puolilta Suomea. Heinäkuun viimeisellä viikolla järjestettävien neljän intensiivisen maalauskurssin teokset jurytetään biennaalinäyttelyyn, joka järjestetään Emil Cedercreutzin museossa kahden vuoden välein. Kurssien opettajina toimivat taiteilijat Maikki Haapala, Tatsuo Hoshika, Krista Kortelainen, Marja Mali, Paavo Paunu ja Alina Sinivaara. Myös opettajien teoksia on nähtävillä näyttelyssä.

Harjavallan Akvarellibiennaalin 2018 teemaksi on valikoitunut Värien matkassa. Biennaalin taiteellinen johtaja Tatsuo Hoshika on innostunut kurssitöitä yhdistävästä teemasta: ”Värit ovat sydäntäni lähellä ja minulle niin tärkeät. Kun muutin Suomeen yli kolmekymmentä vuotta sitten, huomasin, että suomalaisen luonnon vuodenajat ja värien maailma ovat hyvin rikkaat ja valo erityinen jokaisena vuodenaikana. Tämä on innoittanut minua. Olen kuvannut väreillä tunteitani ja värimaailmoilla erilaisia elämänvaiheita. Värien ja tunteiden kohtaaminen on hyvin mielenkiintoinen ja odotan sen näkyvän myös kursseilla syntyvissä töissä.” Yhtenä akvarellikurssien opettajista toimiva näyttelyn taiteellinen johtaja painottaa kurssien töissä värien lisäksi akvarellitekniikan merkitystä. ”Minua kiinnostaa, miten akvarellivärien ominaisuuksia ja läpikuultavuutta voi hyödyntää ja miten herkkyyteen sisältyy värien voima. Kannustan kurssien osallistujia kokeilemaan erilaisia värien ja paperien ominaisuuksia ja sitä, miten väri ja paperi liitetään toisiinsa”, Tatsuo Hoshika sanoo.

Tänä vuonna 20-vuotisjuhlaansa viettävä Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry on perustettu vuonna 1998. Yhdistykseen kuuluu lähes 700 jäsentä ja sen tavoitteena on akvarellitaiteen tuntemuksen edistäminen Suomessa. Yhdistys järjestää kursseja ja näyttelyitä eri puolilla Suomea. Yhdistyksen tuella akvarellitaiteelle on perustettu Helsinkiin myös oma Akvart-galleria.

Näyttely on avoinna Emil Cedercreutzin museossa 30.9.2018 saakka. Tervetuloa!

Lisätiedot ja lehdistökuvat:

Näyttelyn taiteellinen johtaja Tatsuo Hoshika, puh. 050-435 9380, hoshika.tatsuo@gmail.com.
Näyttelyvastaava Tuula Palmunen-Saari, Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry, puh. 040-769 0292, tpalmunensaari@gmail.com.
Museoamanuenssi, tiedottaja Satu Tenhonen, Emil Cedercreutzin museo, puh. 044 432 5350, satu.tenhonen@harjavalta.fi.

 


 

TOTTA JA TARUA -teosluettelo

LATAA ja TALLENNA tästä linkistä juhlanäyttelyn teosluettelo teoskuvineen (pdf)
(Maksuttoman Adobe Reader -ohjelman voi ladata tästä linkistä)

SAy kiittää lämpimästi kaikkia juhlanäyttelyn jurytukseen teoksillaan osallistuneita ja onnittelee valittuja. Kuten juryttäjä, taidemaalari Paavo Paunu totesikin, teoksia tuli paljon ja monia hyviä teoksia piti myös jättää näyttelystä pois, koska tila oli rajattu. Tämä kertoo suomalaisen akvarellin korkeasta tasosta. Voimme olla siis kaikki erityisen ylpeitä!

Jyrytykseen osallistui: 187 taiteilijaa ja 445 teosta
Näyttelyyn valittiin: 93 taiteilijaa ja 133 teosta

Suomen NAS edustajat (5) valitsi Pive Toivonen.
Tanska, Ruotsi, Islanti ja Viro pitivät omat jurytyksensä kukin omalla tavallaan.
Norja ei osallistunut.

Näyttelyyn valitut:
Bernström, Björn – Ruotsi
Biaudet, Veronica
Biström, Elisabeth – Ruotsi
Bormeister, Marju – Viro
Ek, Heli
Elken, Tiia – Viro
Ermann, Eve – Viro
Etula, Marjaleena
Forsman, Tuula
Fredin-Partala, Ritva
Glad, Kai – Tanska
Grasberger, Sinikka
Gross, Marianne – Tanska
Gunnlaugsdottir, Vilborg – Islanti
Haapala, Maikki
Haarma, Ulla-Kristiina
Heikkinen, Jaakko
Hreidarsdottir, Elva – Islanti
Häsänen, Merja
Iivonen, Anniina
Johansen, Hanne Julie – Tanska
Järvi, Hanna
Kajaste, Tapani
Kalliola, Terhi
Kangas, Mirja
Kantola, Marjatta
Kela, Maisa
Kokko, Pentti
Kokko-Alakärppä, Jaana
Kontinen, Leena
Korhonen, Mervi Koskiniemi, Marja
Kostia, Kristiina
Kristfinnsdottir, Edda – Islanti
Kukkola, Pertti
Kuula, Anni
Laaksonen, Pirre
Laitinen, Maritta
Lakio, Lea
Lassila, Pertti
Leiman, Pirkko
Leppänen, Anne
Levoranta, Anja
Lindström, Riitta
Luther, Daniel – Ruotsi
Mages, Jeffrey – Tanska
Magnusdottir, Janina – Islanti
Meckelborg, Maritta
Mertanen Marke
Mundell, Derek – Islanti
Mäenpää, Kaija
Mägar, Rein – Viro
Mäkinen, Ella
Nordblom, Oscar – Ruotsi
Nylander, Riitta, NAS Suomi
Nystén, Taina
Oasmaa, Anja
Pallo-Vaik, Tiiu – Viro
Palmunen-Saari, Tuula
Paris, Mall – Viro
Parkkila, Maija-Liisa ”Maikki”
Pekkanen, Mika Pere, Katriina
Pesonen, Susanna
Pihala, Riitta-Mai, NAS Suomi
Pulli, Kimmo
Puutio, Risto
Qvickström, Olof, NAS Suomi
Revell, Tuula
Roosvalt, Mari – Viro
Rosi, Sirkku
Saarikarhu, Tuula
Salmi, Marjatta
Salovaara, Pirkko
Sihvonen, Mari
Siven, Liisa
Sloth, Mona – Tanska
Sulonen, Krisse
Sunabacka, Kerstin
Suomi, Benita
Svedlin, Rebecka
Svärd, Linnea – Ruotsi
Tael, Kylli – Viro
Tallqvist, Anneli
Tammetalu, Tiina – Viro
Tikka, Irja
Tolli, Tuulikki – Viro
Uimonen, Kirsti
Veräjänkorva, Hanna
Veselovskaya, Olga
Virtanen, Sirkkaliisa
Yaroshik, Victoria, NAS Suomi
Änkö, Heli, NAS Suomi

Utställning: Sanning & Saga – Helsingfors Finland
Akvarellkonstförening i Finland fyller 20 år i 2018 och firar sitt jubileum med en jubileumsutställning ”Sanning och Saga” på Kabelfabriken i Helsingfors i samarbete med Nordiska Akvarellsällskapet och Eesti Akvarellistide Ühendus. Konstäre från Norden och från Estland deltar i utställningen tilsammans med konstnäre från Akvarellkonstföreningen i Finland.
Exhibition: Reality and Fantasy Helsinki Finland

The Finnish Watercolour Society celebrates its 20th anniversary in 2018.
The event will be marked by the exhibition Reality and Fantasy in cooperation with the Nordic Watercolour Society and the Estonian Watercolour Society. Artists from these two societies will participate in the exhibition alongside artists from the Finnish Watercolour Society.

SAy:n näyttelytoimikunta
Kristiina Kostia, näyttelytoimikunnan pj, kristiinart@kostia.com
040 1626232

Facebook