Pages Navigation Menu

Sergey Temerev: The five keys for a quality watercolor

Sergey Temerev: The five keys for a quality watercolor

Yksi suurimmista kansainvälisistä akvarellitapahtumista Fabriano inAcquarello pidetään vuosittain Italian Marchessa. Osallistujia yli 80 maasta ja näyttelyssä lähes 1500 työtä. Noin viikon ajan tarjolla on lukuisia master demoja, ohjattuja seminaareja, asiantuntijaluentoja ja plein-air-retkiä sekä iltatapahtumia.

Vuonna 2019 tapahtuma järjestettiin 10. kerran ja poikkeuksellisesti juhlavuoden kunniaksi näyttelyssä esillä olevistä töistä valittiin 80 työtä Fabrianon akvarellimuseoon. Juryttäjälle valintaprosessi oli todella haastava ja varsin poikkeuksellisen mittava.

Jurytyksen vetäjä Sergey Temerev luennoi valintakriteereistä festivaaliin osallistujille. Hän kertoi jurytyksen haasteista ja esiin nousseesta keskustelusta sekä esitteli taustaa, kriteereitä ja ne viisi avainta laadukkaalle akvarellille, joiden perusteella nuo 80 työtä valittiin museoitavaksi.

Luennossaan hän piti tärkeänä tapaa katsoa ja arvioida akvarellia samoin kriteerein kuin muutakin kuvataidetta;  tekijän työlle antamaa tarkoitusta, aiheen merkitystä ja keskeisen viestin välittämistä, ja sitä millä tavoin tekijä vangitsee katsojan huomion sekä sitä kuinka onnistuneesti tekijä on hyödyntänyt sommittelua, värimaailmaa, piirtämistä, vesiväritekniikkaa ja välineitä valitsemansa sanoman rakentamiseksi ja tunnelman välittämiseksi.

Lue koko teksti täältä:

Sergey Temerev: 5 Keys for a Quality Watercolor

Facebook