Kuvataiteen päivä 10.7.

Heinäkuun 10. päivä on merkittävä päivä Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen toiminnassa.

Yhdistyksen aloitteesta päivää on vietetty vuodesta 2004 lähtien Suomen kuvataiteen päivänä.

Heinäkuun 10. päivä on valittu Kuvataiteen päiväksi siitä syystä, että se on arvostetun kuvataiteilijamme Helene Schjerfbeckin syntymäpäivä (1862-1946).

Tavoitteena on saada heinäkuun 10. päivä vakiintuneeksi liputuspäiväksi sekä korostaa kuvataiteen merkitystä ja vahvistaa sen arvostusta maamme kulttuurielämässä.

Vuonna 2017 sisäministeriö suositteli kertaluontoisesti valtakunnallista liputusta 10.7. Suositus oli voimassa myös vuonna 2018. Meidän tehtävämme tästä eteenpäin on tehdä päivästä jos ei virallinen niin ainakin vakiintunut liputuspäivä.