Pages Navigation Menu

SAy:n jäsenmatrikkeli – H

Halminen, Merja

 

1957

Lempäälä

 

Akvarellin yllätykselliset ja haastavat ominaisuudet saavat kuuntelemaan syntymässä olevan maalauksen omaa ääntä – ja sitten antaa intuition viimeistellä lopputulos.

https://merjahalminen.blogspot.com/

 

 

 

 

 

 

 

 


Hanhela, Anssi

1962
Kuvataiteilija (AMK)
Alajärvi

 

 

Sukujuureni ovat vahvasti Haukiputaalta Pohjois-Pohjanmaalta, jonne palasin eri puolilla Suomea vietettyjen vuosien jälkeen. Taiteilijaurani alkoi 1980-luvulla ekspressiivisinä maisemamaalauksina. Ympyrä sulkeutui vuosituhannen vaihteessa, kun palasin konstruktivististen jumalkuvien ja minimalistisen seksuaalisuutta käsittelevien piilokuvien jälkeen maalaamaan värikkäitä maalauksia; nyt maalaan miehen elämästä naisen rinnalla, miehestä osana maalaisidyllistä sielunmaisemaa ja miehen karvalakkilähetystökritiikkiä markkinataloutta kohtaan.

Miehen elämä on olemassaolon kamppailua todellisuuden ja omien herkkien tunteiden välillä. Miehen elämä on eksistentialistista hätää siitä, mikä muistiin piirtyneistä jäljistä on todellisuutta, mikä yksinäisyydestä johtuvan haaveilun ja voimakkaiden tunteiden värittämää. Kaikki kuitenkin on yhtä totta, vaikka ymmärränkin, että ympäröivä maailma hahmottuu vahvasti itseni kautta.
Päiväkirjani on tarinoita, kohtauksia elämästä, jotka visualisoituvat värikkäinä ekspressiivisinä kuvina miehen seksuaalisuudesta, himosta, naisen ihanuudesta, ahdistavuudesta sekä kumppanuudesta. Jos miehen elämä on keskeisessä roolissa töissäni, niin on nainenkin. Huumorini on mustaa ja sarkastista, mutta tämä ilkikurisuus ei ole tarkoitettu kuoleman vakavaksi, vaan se on pääsytie aina uuteen. Kuvien tekeminen on työkalu analysoida omat tunteet ja ajatukset järjestykseen; ja nauraa railakkaasti päälle.

 

anssihanhela@anssi.org
gsm@anssi.org.org
hanhelaanssi@gmail.com
http://www.anssi.org/visualart/
http://ots.artoulu.fi/taiteilija/hanhela-anssi
https://www.lapintaiteilijaseura.fi/artists/anssi-hanhela/
http://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/hanhela-anssi-kaarlo-matias/

 

 

 

 

 

 

 


 

nettimatrikkeli_Raxu-Helminen_SAY

Helminen, Raxu

1948
yrittäjä, mielikuvittelija
Virolahti

 

 

Elämäniloa taiteesta – taidetta elämänilosta! Haluan kehittää kuvallista ilmaisuani niin että pystyisin yhä vapaammin jakamaan elämäniloani ja rakkauttani luontoon kuvieni kautta, joissa on usein leikkisä ote.

www.raxuhelminen.net

Leikkisä taiteilija Let it flow, 38x56 Wild and free, 38x56cm

 

 

 

 

 


 

Pia HinttulaHinttula, Pia

s. 1945
Akvarellisti
Helsinki

 

 

Lumouduin veden- ja värin leikkiin noin 30 vuotta sitten. Minulle akvarellin maalaus on hiljaisuutta ja voimakasta läsnä-oloa. Se on intohimoinen laji joka kiihottaa uusiin seikkailuihin.

 

 

 

 

 

 

 


 

Facebook