Pages Navigation Menu

Suomen ja Viron akvarellitaiteen yhdistysten yhteisnäyttely ”Metsä”

Suomen ja Viron akvarellitaiteen yhdistysten yhteisnäyttely ”Metsä”

Kutsunäyttely Virossa teemalla ”Metsä” 

Virolaiset ja suomalaiset akvarellimaalarit avasivat 7. joulukuuta Võrun kaupungin galleriassa yhteisnäyttelyn aiheesta ”METSÄ”.

Metsä ja metsät ovat lähettäneet tietoisuutemme lapsuudesta lähtien ja turvanneet erityisen paikan sielussamme. Virolaiset pitävät itseään mielellään metsäihmisinä, sama koskee heidän suomalaisia ​​sukulaisiaan. Metsien hyvinvointi on meille yhtä tärkeää.

Tämä näyttely koostuu kahden metsäkansan ajatuksen hedelmistä. Tämä on laaja ala, jossa tarinankerronta ja vaikutelmia kerrotaan intuitiivisilla maalaustekniikoilla värien ja tekstuurin kielellä. Jokainen gallerian seinän akvarelli ei vain heijasta yleistä ja ulkoista lähestymistapaa metsän käsitteeseen, vaan myös kuvaa metsää meidän jokaisen sielussa.

Vesiväritekniikassa ei ole järkevää ottaa ajankohtaista näkemystä liiallisesta metsäkadosta tai matalasta istutuksesta, vaan välittää tekijän tunteita. Ja tunteet perustuvat olettamukseen, että meillä on jatkossakin mieli säilyttää ja viljellä tätä ainutlaatuista rikkautta, emmekä jaa niiden kansojen kohtaloa, jotka ovat nopeasti rahallistaneet luonnonvaransa.

Rauhallinen ja lempeä akvarellitaide mahdollistaa uusien teemojen yhdistämisen arjen tapahtumien tulkintaan – ilmastonmuutoksen pelkojen selviytymiseen ja elämän todellisten arvojen tunnistamiseen.

Tämänvuotinen yhteisnäyttely suomalaisten kollegoiden kanssa on kolmas yhteinen katsaus naapureiden toimintaan ja saavutuksiin. Voidaan epäröimättä sanoa, että meillä on enemmän yhtäläisyyksiä kuin eroja ideoiden löytämisessä ja kirjaamisessa, ja jokainen näyttely naapureiden kanssa on virkistävää ja kiinnostavaa molemmille osapuolille.

Näyttelyyn osallistuu 29 virolaista ja 22 suomalaista akvarellitaiteilijaa.

Näyttelyn ovat kuratoineet Tuuli Puhvel, Orest Kormašov ja Rein Mägar

 

Näyttelyyn valitut SAy:n jäsenet:

Aleksandra Kulonen
Anja Oasma
Anne Ollila
Anu Ahonen
Harri Ahonen
Irina Rebnitskaya
Johanna Johansson
Kirsi-Marja Myöhänen
Kirsti Pekkinen
Maija Pietilä
Maikki Haapala
Marjatta Salmi
Nina Kukshieva-Tanska
Olga Veselovskaya
Pentti Kokko
Risto Puutio
Ritva Rautakoski
Solja Upola
Susanna Pesonen
Tapani Kajaste
Tarja-Leena Niklander
Tuula Palmunen-Saari

 

Viron Akvarellitaiteen Yhdistys kutsuu SAy:n jäsenet tutustumaan ”Metsä”-näyttelyyn Võrun kaupungin galleriassa 7.12.2021-25.2.2022. Avajaiset ovat 7.12 klo 15.


 

 

Facebook